Home »

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 31 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 31 OCTOMBRIE

ŞTIRILE AMIEZII - SPORT - 31 OCTOMBRIE
 

* Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că obiectivul sportivilor români pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 este obţinerea a cel puţin o medalie olimpică.

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Nantes (Franţa), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, după ce a dispus cu 6-7 (1), 6-2, 6-4 de franţuzoaica Myrtille Georges.

* Atacantul român Gheorghe Grozav a marcat golul prin care Kisvarda FC s-a calificat în şaisprezecimile de finală ale Cupei Ungariei la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o cu 2-1, în deplasare, Kozarmisleny SE.

* Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat să conducă partida dintre Australia şi Nigeria din cadrul Grupei B a Cupei Mondiale Under 17 care se desfăşoară în această perioadă în Brazilia, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

* Liverpool a eliminat-o pe Arsenal din Cupa Ligii engleze la fotbal după un meci epic, cu răsturnări de scor spectaculoase, care a fost decis la loviturile de departajare, 5-4 pentru ''cormorani'', miercuri seara, pe Anfield, în optimile de finală, după 5-5 la finalul celor 90 de minute regulamentare.

* Internaţionalul italian Marco Verratti şi-a prelungit contractul cu Paris Saint-Germain până în 2024, a anunţat clubul de fotbal din capitala Franţei într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

* Juventus a învins-o dramatic pe Genoa, cu scorul de 2-1, miercuri seara, în etapa a 10-a a campionatului de fotbal al Italiei, dintr-un penalty controversat transformat de Cristiano Ronaldo în min. 90+6.

* Ministrul Sporturilor din Chile, Cecilia Perez, a confirmat din nou, miercuri, că finala competiţiei de fotbal Copa Libertadores, dintre echipa argentiniană River Plate şi formaţia braziliană Flamengo, se va juca la Santiago pe 23 noiembrie, în ciuda crizei sociale din această ţară, informează AFP.

* Real Madrid a oferit o replică de la distanţă rivalei FC Barcelona, prin victoria cu 5-0 în faţa formaţiei Leganes, miercuri seara, pe ''Santiago Bernabeu'', în etapa a 11-a a campionatului de fotbal al Spaniei, după ce catalanii câştigaseră marţi cu 5-1 meciul cu Valladolid.

* Borussia Dortmund a eliminat-o pe Borussia Moenchengladbach din Cupa Germaniei la fotbal, miercuri, cu scorul 2-1, într-un meci jucat pe teren propriu, în şaisprezecimile de finală ale competiţiei.

* Olympique Marseille, încă afectată de eşecul suferit în campionat cu PSG (0-4), a fost eliminată din Cupa Ligii franceze de fotbal, de AS Monaco, învingătoare cu scorul de 2-1, miercuri seara, în Principat, într-un meci jucat în turul al treilea.

* Clubul englez de fotbal Derby County l-a concediat pe căpitanul Richard Keogh, la mai bine de o lună după ce a fost implicat într-un accident rutier care a dus la arestarea a doi dintre coechipierii săi, pentru conducere în stare de ebrietate, informează Reuters.

* Antrenorul Jurgen Klopp a anunţat că FC Liverpool nu va juca în sferturile de finală ale Cupei Ligii engleze la fotbal, dacă meciul nu este reprogramat la o dată care să evite suprapunerea cu Cupa Mondială a cluburilor din luna decembrie, relatează Reuters.

* Echipa Benfica Lisabona s-a distanţat la două puncte de marea sa rivală FC Porto, cu care a împărţit până acum prima poziţie în clasamentul campionatului de fotbal al Portugaliei, după meciurile disputate miercuri în cadrul etapei a 9-a din Primeira Liga.

* Fotbalul furnizează 87% din cele 240 de cazuri de conduită incorectă raportate liniei de asistenţă telefonică Sport Integrity (SI), deschisă în 2018 de International Centre for Sport Security (ICSS), care includ trucarea de meciuri, corupţie internă şi abuzuri sexuale, relatează Reuters.

* Tenismanul german Alexander Zverev s-a calificat, miercuri, la Turneul Campionilor, care va avea loc la Londra între 10 şi 18 noiembrie, în urma rezultatelor înregistrate miercuri la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, transmite AFP.

* Schiorul austriac Max Hauke, specializat în probele de fond, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 480 euro pentru "fraudă sportivă gravă", miercuri la Innsbruck (Austria), informează AFP. Hauke, în vârstă de 27 ani, care a pledat vinovat la acuzaţia de utilizare de hormoni de creştere şi dopaj sanguin, poate face apel împotriva acestei sentinţe.

* Echipa Washington Nationals a cucerit primul său titlu de campioană a Ligii profesioniste nord-americane de baseball (MLB), după ce a învins în deplasare, cu scorul de 6-2, formaţia Houston Astros, în cel de-al şaptelea meci (decisiv) din World Series, spre dezamăgirea celor 43.326 de spectatori prezenţi în tribunele Minute Maid Park din oraşul texan.

* Selecţionerul echipei de rugby a Angliei, Eddie Jones, a anunţat, joi, XV-le de start pentru finala Cupei Mondiale cu Africa de Sud, programată sâmbătă la Yokohama, mizând din nou pe George Ford în postul de mijlocaş la deschidere.

* Sud-africanul Chelsin Kolbe s-a refăcut după accidentarea la gleznă suferită în grupele Cupei Mondiale de rugby 2019 şi se va număra printre titularii echipei Springboks în finala împotriva reprezentativei Angliei, programată sâmbătă la Yokohama (Japonia), a anunţat joi selecţionerul Rassie Erasmus, citat de AFP.

* Federaţia engleză de rugby (RFU), care se confruntă în prezent cu mari probleme financiare, va fi obligată să achite 6 milioane de lire sterline componenţilor selecţionatei Trandafirului şi membrilor staff-ului tehnic, în cazul în care aceştia vor reuşi să câştige trofeul la Cupa Mondială care se desfăşoară în prezent în Japonia, scrie presa britanică.

* Stephen Curry, starul echipei Golden State Warriors, a suferit o fractură la mâna stângă după o aterizare greşită în urma unei penetrări în terenul advers, în cursul meciului pierdut în faţa lui Phoenix Suns, 110-121, miercuri seara, într-un meci din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA).

* Boxerul mexican Saul "Canelo" Alvarez, actualul mondial mondial unificat la categoria mijlocie, va disputa primul său meci la semigrea, urmând să-l înfrunte pe deţinătorul centurii WBO la această categorie, rusul Serghei Kovalev, sâmbătă, în cadrul unei gale la Las Vegas (Nevada).

* Liberty Media, deţinătoarea drepturilor comerciale ale Formulei 1, a organizat un festival al bolizilor din "Marele Circ" pe străzile din Los Angeles, pe celebrul Hollywood Boulevard, unde starurile de cinema îşi pun amprentele pe "Walk of Fame", în cadrul unei acţiuni de promovare a Grand Prix-ului Statelor Unite, care se va disputa în acest weekend la Austin, informează L'Equipe.

* Proiectul de organizare a unei curse de Formula 1 la Miami, în mai 2021, se confruntă cu noi obstacole, a anunţat preşedintele executiv al Formula One Group, Chase Carey, citat de Reuters.

 

AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

 

2019-10-31 13:00:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!